čtvrtek 2. prosince 2010

Tamron objektivy - zkratky

Di (digitally integrated design)
Hlavním znakem takto vyvíjeného objektivu Tamron je předurčení vývojových charakteristik optiky tak, aby poskytovaly pokud možno optimální výkon pro digitální zrcadlovky. Zároveň zabezpečují výkonnost uživatelům kinofilmových zrcadlovek.

Di-II
objektivy jsou vyvíjeny pro exkluzivní použití u digitálních zrcadlovek s menší velikostí snímacího čipu a přebírají všechny výhody a vlastnosti Vašich Di (digitálních) produktů. Tyto objektivy nejsou vyvíjeny a použitelné pro kinofilmové zrcadlovky (35 mm film) a digitální zrcadlovky se snímacím senzorem větším než 24x16 mm.

XR - technologie k dosažení lepší kompaktnosti objektivu
Zmenšuje celkovou délku optické soustavy díky novým poznatkům v oblasti vývoje optiky, které dovolily zmenšení objektivu při zachování hodnoty světelnosti jako u předchozích modelů a zlepšení celkové kompaktnosti. Optická výkonnost je zvýšena použitím speciálního tvaru inovovaných XR (mimořádný index lomu) skel, která zabezpečují minimální optické vady.

ASL - Hybridní asférické členy poskytující vrcholnou kompaktnost a obrazovou kvalitu
Díky použití unikátní výrobní technologie Tamron, a to v oblasti hybridních asférických členů (dříve bylo nutné použít skupinu čoček), nebylo nikdy dříve možno dosáhnout tak vysokou kvalitu a při tom dosáhnout kompaktnost, jako se to podařilo u objektivů AF 28-300mm Di, AF 18-200mm Di-II a SP AF 28-75mm Di.

LD skla s nízkým rozptylem
Barevná vada je formou optického šumu, který snižuje ostrost obrazu. LD členy jsou vyrobeny ze speciálních optických skel s extrémně nízkým rozptylem světla (charakteristika, jak je světelný paprsek po průchodu tímto optickým sklem rozložen do barev duhy), které efektivně kompenzují barevnou vadu obzvláště patrnou při používání teleobjektivů v krajní poloze.

AD skla s anomálním rozptylem
Základní charakteristikou skla s anomálním rozptylem světla je abnormálně široké pásmo s odlišným rozptylem světla (hodnota rozptylu světla vztažená k určitému pásmu vlnových délek viditelného spektra) odpovídajícímu určitým vlnovým délkám. Kombinací AD členů a prvků z klasického optického skla s různými hodnotami rozptylu světla, rozptyly světla s pásmovými charakteristikami (rozptyly světla závislými na různých vlnových délkách) může být efektivně řízena kompenzace osových barevných vad u teleobjektivů nebo mimoosové barevné vady u širokoúhlých objektivů s běžnou optickou konstrukcí.

IF - Vnitřní zaostřovací systém propůjčuje maximální poměr zvětšení 1:2,9
Dalším benefitem pro uživatele Tamron objektivů je vnitřní zaostřovací systém, který podtrhuje všestrannost těchto objektivů. Hlavním cílem je dosáhnout co možná nejkratší minimální zaostřitelné vzdálenosti (MFD). Systém navíc dodatečně zlepšuje optické charakteristiky v rozích obrazu, kde minimalizuje světelnou ztrátu a potlačuje vadu, která je závislá na pozici zaostření. Dalším benefitem vnitřního zaostřovacího systému je nehybný zaostřovací kroužek, nezávisle na zaostřovacím procesu. Rychlé a citlivé manuální zaostření je otázkou mžiku. Model A014 AF 18-200mm, jehož 3znakem je působivé makro 1:3,7 při ohnisku 200mm.

AF/MF - Změnou pozice zaostřovacího kroužku  
Přepínání mezi AF (automatickým ostřením) a MF (manuálním ostřením) je jednoduše proveditelné posunutím zaostřovacího kroužku vpřed - vzad. Manuální ostření je citlivé a přesné díky širokému ostřícímu kroužku.

Žádné komentáře:

Okomentovat